stearīnskābe

Stearīnskābe ir piesātināta taukskābe (ķīmiskā formula: C₁₇H₃₅COOH), kas dabā sastopama dzīvnieku un augu taukos. Tā ir cieta, baltvaska viela, ko izmanto rūpniecībā.

Galvenās īpašības un pielietojumi:
- Sveču ražošana – galvenais sastāvdaļa (kopā ar palmitīnskābi).
- Ziedu un kosmētikas rūpniecība – kā sabiezinātājs.
- Tērauda apstrādē – kā atdalīšanas līdzeklis.
- Pārtikā – kā pārtikas piedeva (E570).

Piemēri lietojumam:
1. "Šīs kvalitatīvās sveces satur dabisku stearīnskābi, tāpēc tā izdala mazāk sodrēju."
2. "Stearīnskābi kosmētiskajos krēmos izmanto, lai uzlabotu to struktūru un noturību."
3. "Pārtikas rūpniecībā stearīnskābe dažreiz tiek lietota kā glazēšanas līdzeklis konfekšu ražošanā."

Stearīnskābe ir nozīmīga gan tradicionālās (piemēram, sveču), gan modernās rūpniecības jomās.


Tulkojumi citās valodās "Stearīnskābe"

Vēlreiz pārbaudiet tulkojumu citos resursos
  • Stearīnskābe vācu: Stearinsäure
  • Stearīnskābe angļu valodā: Stearic acid
  • Stearīnskābe igauņu: Steariinhape
  • Stearīnskābe lietuviešu valodā: Stearino rūgštis
  • Stearīnskābe poļu valoda: Kwas stearynowy
Jei žinote tikslesnę informaciją paaiškinančią 'stearinskabe' reikšmę, galite ją pakeisti: REDAGUOTI BETA
Įrašas
Paaiškinimas

Jūsų pataisymai bus išsiųsti moderatorių peržiūrai, jei informacija tikslesnė/taisyklingesnė
ji bus patalpinta vietoj esamos.


© 2009 - 2026 vardnica.lv
Draugi: Skaičiuoklė Tiesiogiai Žemėlapis Atstumai
Vardnica.lv ir daudzfunkcionāls tiešsaistes rīks,- kas nodrošina precīzu tulkojumu starp latviešu valodu un daudzām citām pasaules valodām. Šeit lietotāji var viegli tulkot gan atsevišķus vārdus, gan lielākus tekstus abos virzienos. Papildus tulkošanai vietne piedāvā plašu latviešu valodas terminu skaidrojošo vārdnīcu, kas palīdz izprast sarežģītus jēdzienus. Šis ir uzticams un visaptverošs palīgs ikvienam, kurš vēlas padziļināt savas zināšanas par latviešu valodu un izpētīt savas saknes.
close
Varnica.lv Saglabāt vietnes saiti,
kā lietotne.